,,Corpul uman nu recunoaşte alimentele, ci nutrienţii, adică chimia alimentelor. Chiar dacă vorbim de surse naturale sau de sinteză, ne referim tot la elementele chimice care interacţionează cu fiziologia organismului. În vremurile actuale nu mai recunoaştem gustul natural al alimentelor, ci potenţiatorii de arome, adică vom căuta gustul indus de producător şi nu alimentul în sine (chipsuri cu gust de bacon, sucuri cu gusturi multiple etc.)
Pe lângă mediul înconjurător, alimentele reprezintă o altă sursă care ne poate îmbolnăvi. De fapt, vorbim de un cumul de factori: poluare, apă nesănatoasă şi mod de viaţă defectuos. De exemplu, poluarea este mult mai periculoasă decât un vaccin, dar cu toate acestea nu facem nimic în mod real pentru combaterea ei, dar discutăm aprins despre mercurul din vaccinuri’’, precizează Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie.
Medicul nutriţionist explică pentru CSID ce trebuie să ştim atunci când mergem la cumpărături:
Nu este complicat, într-o sesiune sau două de cumpărături vom cunoaşte precis calitatea alimentelor pe care le consumăm. Există şi aplicaţii pe telefoanele mobile care ne arată cum acţionează un aliment asupra sănătăţii.
Nu se va întâmpla nimic dacă vom consuma sporadic alimente considerate de toată lumea nesănătoase, cum ar fi produsele fast food, băuturile carbogazoase sau chipsurile, problema apare atunci când aceste alimente devin o regulă.
Citeşte continuarea pe CSID.